Òscar Igual i Salvadó
L’Hospitalet de Llobregat
13 de setembre de 1970

Piano, acordió, flabiol i bombardí
Músic polivalent, multi instrumentista, arranjador i compositor. Vaig estudiar al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona.

He format part de diferents formacions:
• Banda Simfònica Nou Barris.
• Cobla Roquetenca.
• Orquestra Germinans.
• Cobla Jove Barcelona.
• Sol de Contes.
• Els Francolins.
• El Grupet.
• Txistuaren Euskal Echea Barcelona.
• Adnda.
• Roigé i la Calidoscòpia.
• Grup d’havaneres Mestre d’Aixa.
• Radiokuartet.
• Pep Callau i els Pepsicolens.
• Diversions  la Puça espectacles.
• Vas i Vents.

Discografia:
• Tradicionàrius 9è cicle (1996) Tram.
• Ballets a la Carta (1999)  El Grupet.
• Història i llegendes de l’Andorra Medieval (2000) Tram (El grupet).
• Sol de Contes (2001) Contes a piano.
• Danses Catalanes 1 – Mon & Cia   (2001).
• I dansarem folls (2002) Fortabarreja.
• Els Francolins.
   • Banda de flabiols (2000).
   • Tradicionàrius  14è cicle (2001) Tram.
   • Tradicionàrius  15è cicle (2002) Tram.
   • Tradicionàrius  16è cicle (2003) Discmedi.
   • Flabiol pels Descosits (2002) Discmedi.
• Aristòtil entre escombraries – Federació Catalana de l’Esplai (2002) .
• AdndA La Clau (2004)
• Per sucar-hi pa !   Eix de Serveis (2006).
Un café entre el cel i el mar (2009) Audiovisuals de Sarrià  (Mestre d’Aixa).
• Balleu...?  (2009)  Picap  (Radiokuartet).

Bibliografia:
Coautor de dos llibres de temàtica musical:
    • Recull de Sardanes I, del contrapàs a la sardana actual (1998).
    • Rebost de Tonades, volum I (1999).

Composicions i espectacles:
• Autor i arranjador d’un gran nombre de cançons, ballets i himnes.
• Espectacle “Història i llegendes de l’Andorra Medieval” (1999).
• Col•laboració amb l’espectacle de “Miranius” de la companyia Pam i Pipa.
• Espectacle infantil de l’escola bressol Els Daus 2009 i 2010
• Banda sonora del curt-metratge “Tratamiento” de Luís Ribes (2012).

Altres:
• Col•laborador del diari Avui, portant  l’agenda setmanal cultural. (1996 al 2010).
• Guionista i assessor musical del programa de Ràdio “De les que es fan i es desfan”
   de l’emissora  “Tele–Taxi” (1997-1998).
• Guionista i assessor musical de l’espai “Frec a Frec” de l’emissora  “Com-Ràdio”, (1998).
 


tornar